Bericht van de gemeente Gilze Rijen: De MantelzorgwaarderingAlle items

6 okt 2020

Bericht van de gemeente Gilze Rijen: De Mantelzorgwaardering

Als waardering voor mantelzorgers reikt de gemeente Gilze en Rijen elk jaar het mantelzorgcompliment uit. Dit zijn dit jaar voor de volwassenen cheques ter waarde van 75 euro te besteden bij lokale winkeliers. De jonge mantelzorgers krijgen een waardering op maat!

 

Bent u een mantelzorger?

U bent een mantelzorger als u voor langere tijd méér dan de gebruikelijke zorg geeft aan iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld in verband met een langdurige ziekte of handicap. Dit kan uw partner, ouder of kind zijn, maar ook een familielid, vriend of kennis. 

 

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

De mantelzorger vraagt het compliment aan en ondertekent het samen met de zorgontvanger. De aanvraag moet uiterlijk vóór 1 december 2020 binnen zijn. U kunt maar één mantelzorgcompliment per zorgontvanger aanvragen. 

 

Hoe vraagt u een mantelzorgcompliment aan?

Wilt u het mantelcompliment voor volwassenen (24 jaar of ouder) aanvragen? Download dan het aanvraagformulier hier. U kunt het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis. U kunt het op verschillende manieren inleveren. Dit staat op het formulier.

 

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kunnen zich aanmelden bij Jeanine Bouman. App of bel naar 06-83168915, of stuur een mailtje naar jmzconsulent@mantelzorggilzerijen.nl. Samen met Jeanine kijk je naar een persoonlijke invulling van het compliment. Het contacformulier op deze website invullen kan natuurlijk ook.

 

Heeft u nog vragen?

U kunt met al uw vragen over mantelzorg terecht bij het Lokaal Steunpunt Mantelzorg. Neem vrijblijvend contact op met één van de professionals via www.mantelzorggilzerijen.nl of via www.jmzgilzerijen.nl