Huh, er zit een jonge mantelzorger in mijn nieuwe klas!?Alle items

Huh, er zit een jonge mantelzorger in mijn nieuwe klas!?

17 aug 2021

Huh, er zit een jonge mantelzorger in mijn nieuwe klas!?

De vakantie is voorbij en de meeste scholen zijn weer begonnen. Tijd voor een herinnering van een onderwerp op deze pagina.. 

 

Misschien ben je wel net gestart op je nieuwe school en ben je in een klas terecht gekomen met nieuwe klasgenoten. Sommige van hen ken je al wel en sommige niet. Ongetwijfdeld hebben jullie kennismakingsspelletjes gedaan met de nieuwe juf/meester of docent. Op die manier ben je wat te weten gekomen over je klasgenoten. Het kan dan zomaar zijn dat een nieuw klasgenootje iets heeft verteld over zijn zusje in een rolstoel of haar moeder die door ziekte niet kan werken.

Jouw nieuwe klasgenoot noemde zichzelf misschien wel een jonge mantelzorger.... Sommige jongeren zijn daar erg open over. Jij niet, terwijl je ook een broertje hebt waar je je zorgen over maakt of een vader die altijd thuis is, omdat hij niet kan werken door ziekte?! Je vindt het eng om hierover met andere mensen te praten.

 

Dat is echt niet erg hoor! 

Je hoeft dit uiteraard niet gelijk in je nieuwe klas te vertellen, maar soms kan het opluchten om er wel met iemand over te praten. Dit kan de consulent zijn van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg, maar ook een jongere die thuis hetzelfde meemaakt als jij! Weet dat in de gemeente Gilze en Rijen zo'n consulente voor je klaarstaat! Met haar kun je over je thuissituatie praten als je dat nodig hebt of als je wilt sparren over dingen die je dwarszitten!

Je mag haar bellen, appen of mailen, maar je kan ook het formulier op deze website invullen en dan belt of appt ze jou! :)