TV TipsAlle items

12 sep 2021

TV Tips

Op TV verschijnen steeds meer series en programma's waar (jonge) mantelzorgers in voor komen. Wie weet wel heel herkenbare situaties voor jou... De tips deel ik graag met je. Kijk er op je gemak eens naar, als je een momentje hebt... En wil je nou eens napraten over iets wat je opvallend vond, waar je je in herkent of waar je moeite mee hebt, laat het dan vooral weten! Ik sta graag voor je klaar.

 

Tip 1:

Babs & Maud is een luchtige mantelzorgkomedie die vooral aantoont dat het vrijwel onmogelijk is om de zorg voor een dementerende moeder te combineren met een fulltime baan en eigen gezin. Zo moppert Mauds echtgenoot Koen (Peter Paul Muller) dat ze haar gezin verwaarloost. “De meeste problemen lossen zich vanzelf op,” roept hij, gezeten vanaf de comfortabele bank voor de tv. Ook als Mauds kunstzinnige zus Juliette (Kim van Kooten) zich op haar eigen wijze met hun moeder gaat bemoeien zorgt hun botsende aanpak nauwelijks voor lastenverlichting bij Maud.

 

Babs & Maud is te zien op NPO1 vanaf zondag 12 september om 22.20u, 8 afleveringen

 

Tip 2:

In de serie 'Restaurant Misverstand' volgen we 11 mensen met dementie op jonge leeftijd. Samen proberen ze een eetcafé te leiden. De meesten hebben geen horecaervaring, maar ze krijgen gelukkig hulp van chef-kok Ron Blaauw. Ook presentator Johnny de Mol en professor Marjolein de Vugt, gespecialiseerd in dementie op jonge leeftijd, zijn er weer bij.

In Restaurant Misverstand zien we de lol die de deelnemers hebben in de keuken en in de bediening. Maar het programma laat ook zien waar ze tegenaan lopen. Zo laat het kortetermijngeheugen hen regelmatig in de steek: ‘Wat zit er ook alweer in die cocktail?’ ‘Waar ligt het bestek?’.

 

Restaurant Misverstand is te zien op SBS6 vanaf woensdag 1 september om 21.30u